Kroplówka „SPORT”

Kroplówka przeznaczona dla osób aktywnych, uprawiających sport nie tylko zawodowo, ale i amatorsko. Jest idealna dla tych, którzy borykają się z tzw. „zakwasami” po morderczym treningu, bądź też osób, które odniosły kontuzję, podczas ćwiczeń. Zawartość składników we wlewie wpływa na organizm wzmacniająco i regenerująco. Kroplówka ta  pozwala także organizmowi na utrzymanie odpowiedniej siły mięśniowej oraz wysokiego poziomu sprawności, poprawia wydolność i skraca czas potrzebny na regenerację. Składniki i substancje aktywne, wpływają bezpośrednio na poprawę transportu glukozy oraz tlenu do komórek mięśniowych, mając tym samym, korzystne przełożenie na wydolność około treningową.

Skład:

glutation, sód, potas, magnez, wapń, b- complex:

witamina B1 – Tiamina
witamina B2 – Ryboflawina
witamina B3 – Nikotynamid
witamina B5 – Kwas pantotenowy
witamina B6 – Pirydoksyna
witamina B12 – Kobalamina

Właściwości glutationu:

  • jest naturalnym przeciwutleniaczem, unieszkodliwia wolne rodniki, wspiera naprawę DNA, chroni przed przedwczesnym starzeniem
  • posiada działanie detoksykacyjne – eliminuje szkodliwe substancje i toksyny z organizmu
  • wpływa na prawidłowe działanie układu immunologicznego wzmacniając odporność
  • posiada zdolność do zwalczania stresu oksydacyjnego poprzez neutralizowanie szkodliwych wolnych rodników
  • poprawia wrażliwość insulinową
  • stanowi naturalną ochronę organizmu przed szkodliwym działaniem chemio i radioterapii
  • zwiększa siłę i wytrzymałość, skracając czas rekonwalescencji po urazie, ograniczając ból i zmęczenie mięśni

Właściwości sodu:

  • bierze udział w gospodarce wodno-elektrolitowej
  • reguluje równowagę kwasowo-zasadową
  • zapewnia funkcjonowanie nerwów i mięśni
  • reguluje ciśnienie tętnicze krwi

Właściwości potasu:

  • wpływa za odpowiednie funkcjonowanie układu nerwowego i mięśniowego
  • odpowiada za utrzymanie prawidłowej gospodarki wodno-elektrolitowej i równowagi kwasowo-zasadowej
  • ma działanie obniżające ciśnienie krwi

Właściwości  wapnia:

  • odpowiada za prawidłową budowę kości, skurcze mięśni, pracę serca
  • kontroluje krzepnięcie krwi
  • w połączeniu z witaminą D zmniejsza ryzyko złamań
  • -łagodzi objawy napięcia przedmiesiączkowego i zapobiega utracie masy kostnej w wieku postmenopauzalnym

Właściwości  magnezu:

  • zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i serca
  • przyczynia się do redukcji ciśnienia krwi
  • korzystnie wpływa na łagodzenie objawów depresji, migreny i zwiększa jakość snu
  • stabilizuje funkcję układu nerwowego
  • poprawia pamięć i koncentrację
  • reguluje pracę tarczycy
  • poprawia trawienie
  • łagodzi dolegliwości związane z zespołem napięcia przedmiesiączkowego i bóle menstruacyjne
  • wspomaga leczenie kontuzji

Witamina B1 (tiamina):
reguluje układ nerwowy, ma nadrzędne znacznie dla funkcji umysłowych, zwłaszcza procesów pamięciowych, wspiera przemianę produktów spożywczych w energię, aby napędzać komórki mózgowe do działania.

Witamina B2 (ryboflawina):
niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego człowieka, poprawia stan skóry, włosów i paznokci, wzmacnia wzrok, wspomaga leczenie anemii oraz chorób jamy ustnej, warg i języka. Ponadto bierze udział, także w produkcji wielu hormonów, a więc czuwa nad odpowiednią gospodarką hormonalną organizmu.

Witaminy B3 (niacyna):
bierze udział w syntezie hormonów płciowych (estrogenu, progesteronu i testosteronu), kortyzolu, tyroksyny i insuliny oraz w tworzeniu czerwonych ciałek krwi. Ponadto obniża poziom cholesterolu we krwi i zapobiega zaburzeniom żołądkowo-jelitowym.

Witaminy B5 (kwas pantotenowy):  
bierze udział w przemianach związanych z gospodarką energetyczną w organizmie. Uczestniczy także w syntezie cholesterolu, hormonów sterydowych, witaminy A i D. Ponadto łagodzi objawy artretyzmu, zapobiega łysieniu i siwieniu włosów. Wzmacnia system odpornościowy i zapobiega skutkom ubocznym leczenia antybiotykami.

Witaminy B6 (pirydoksyna):
odgrywa istotną rolę w przemianach białka (ułatwia jego wchłanianie), oddziałuje na glikogenezę i glikogenolizę w mięśniach. Jest niezbędna do produkcji hemoglobiny, ma wpływ na ciśnienie krwi i skurcze mięśni (łagodzi nocne skurcze mięśni nóg, cierpnięcie rąk). Ponadto podnosi odporność immunologiczną organizmu i uczestniczy w tworzeniu przeciwciał.

Witamina B12 ( kobalamina ):
uczestniczy w wytwarzaniu czerwonych krwinek  w szpiku kostnym(dlatego bywa też nazywana „czerwona witaminą”). Ponadto tworzy ochronną warstwę na komórkach nerwowych, zapobiegając rozwojowi chorób serca. Bierze udział w metabolizmie białek, tłuszczu i węglowodanów oraz w syntezie neuroprzekaźnika serotoniny („hormonu szczęścia”).

CENA: 250zł